Scheveningen pier
september 4, 2015 Tips Geen reacties

Als je denkt aan een bezoek aan Scheveningen, dan hebben wij een lijst van 10 dingen om te doen tijdens je verblijf.

1. Geniet op het strand

Dit is een van de meest voorkomende dingen die men doet wanneer ze in Scheveningen zijn. Scheveningen heeft een prachtig 3 kilometer lang strand en biedt veel plezier. Je kan er een heerlijke ​​duik nemen en als je geluk hebt (Nederlands weer is nogal onregelmatig), dan kan je ook wat zonnebaden. Ben je op zoek naar wat actiever plezier? Dan kan je er natuurlijk ook prima beach volleybal of voetbal, op de plekken waar daar ruimte voor is.

Genieten_van_Scheveningen_strand

2. Ga surfen

Scheveningen staat bekend als een surf plek, waar je goed kan kite- of windsurfen. Hoewel het geen golven als in Hawaii zijn, kunnen de Nederlandse golven toch een hele uitdaging zijn! Indien je nog weinig surf ervaring hebt, kan je meedoen met een van de surflessen, die door veel strandbars worden aangeboden. Een voorbeeld hiervan is Hartbeach, zij bieden naast surflessen ook verhuur van surfmateriaal aan.

Surfing_in_Scheveningen

3. Longboarden

Heb je liever geen zin om een duik te nemen? Probeer je surfskills dan uit op de boulevard van Scheveningen. Longboarden is echt HOT en Scheveningen heeft een uitstekende boulevard om te cruisen. Je kan er heerlijk boarden, met de wind door je haren en heerlijk in de zon… Je kan op diverse locaties een longboard huren, zoals bijvoorbeeld in de gezelligste straat van Scheveningen bij Jorplace Beach hostel.

Longboarden_in_Scheveningen

4. Heeft u een hamburger op de Pier

De Scheveningse Pier is in 2015 heropend en het is beter er dan ooit. Het uitzicht op het strand en de boulevard is als vanouds geweldig. Verder vind je er enkele kleine restaurants in foodtruck-stijl, waar onder andere verse hamburgers, bieren en drankjes te bestellen zijn. Een leuk idee om deze buiten, op het bovenste dek van de Pier te nuttigen.

Burgers_eten_op_Scheveningen_Pier

5. Trakteer jezelf op Meneer Chocola

Als je dan toch in Scheveningen bent, waarom zou je je dan niet laten verwennen door Meneer Chocola? Maak zeker een stop bij deze heerlijke patisserie / lunchroom, ze serveren goddelijke gebakjes en bonbons. Daarnaast is het ook een goede plek voor een lekker kopje koffie en een heerlijk broodje.

Meneer Chocola

6. BBQ bij je?

Heb jij je BBQ set bij je? Vast niet… Een barbecue op het strand is erg leuk ok te doen. Aangezien je vast niet met je barbecue het strand op zal gaan, kan je bij diverse strandtenten een ‘Cook it yourself BBQ‘ bestellen. De barbecue bij Indigo is zeer aan te raden! Je hebt er keuze uit vlees, veel vlees of een vegetarisch menu. Leun heerlijk achterover in de kussens en geniet van je barbecue tot in de kleine uurtjes. Let op! Uitzicht op het strand is inbegrepen bij de prijs.

Cook_It_Yourself_BBQ_aan_Scheveningen

7. Ontbijt in een restaurant aan het strand

Begin je dag op het strand, is dat niet het beste ooit! Langzaam wakker worden tijdens het ontbijt in een van de strand restaurants (Down Under Beach is een van de beste keuzes). Een kopje koffie, een croissantje, een heerlijk broodje en lekker kijken naar de zee. Krijg je daar niet direct al zin in?!

Ontbijt_aan_het_Scheveningen_strand

8. Bungeejumpen van de Pier

Ben je een echte waaghals, dan kan je jouw dagje zeker laten slagen op de pier. Sinds de heropening is ook het bungeejumpen er weer te vinden. Je maakt een duizelingwekkende sprong in het diepe, vanaf 60 meter hoogte. Wat het nog spectaculairder maakt, is het uitzicht over het strand en de boulevard.

Scheveningen pier

9. Beelden aan Zee

Het museum Beelden aan Zee ligt aan de boulevard en toont een wisselende collectie van sculpturen. Het museum is opgericht in 1994 en exposeert moderne sculpturen, meestal van na de Tweede Wereldoorlog. Indien je niet zo cultureel bent, maar toch een indruk wil krijgen. Dan kan je ook een kijkje nemen op de boulevard, hier vind je een kleine collectie sculpturen speciaal gemaakt voor de jongere bezoekers.

Beelden_aan_zee_scheveningen

10. Hangen in een bar aan het strand

Een van mijn persoonlijke favorieten is om gewoon wat te hangen in een van de strandtenten. Hoewel ze allemaal van elkaar verschillen, hebben ze dezelfde ‘beachy’ sfeer die je een vakantiegevoel geven. Ongeacht het weer, het is altijd een leuke manier om lekker te relaxen. Geniet van een drankje, lees een boek of kom gewoon even tot rust!

Stranttent_in_Scheveningen

De boulevard van Scheveningen is altijd druk. Muzikanten vermaken het passerende publiek, mensen ontspannen op de bankjes, zeemeeuwen proberen om voedsel te stelen. Families, skateboarders, hardlopers, de jeugd; iedereen geniet lekker op de lange en brede boulevard. En als je moe bent van wandelen, bezoek het je gewoon het winkelcentrum of een van de vele restaurants.
Scheveningen biedt veel plezier voor iedereen. Nog wat tijd over? Scheveningen ligt direct naast Den Haag, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en goed voor een paar dagen van entertainment!

Written by Allen