Gratis dingen om te doen header
juli 8, 2016 Tips Geen reacties

Het is begin juli en de zomer vakanties zijn hier en daar al aan het beginnen. Velen zullen waarschijnlijk op vakantie gaan, maar er zijn natuurlijk ook altijd achterblijvers. Dus voor de mensen die thuis zijn om wat voor reden dan ook, hebben we hieronder een lijst met: 100 gratis dingen om te doen in de vakantie.

De Lijst:

 1. Geniet van je eigen omgeving. Stap op de fiets en bekijk de rand van je stad eens door een andere bril. Het zal je verassen hoeveel nieuwe en onbekende dingen je tegen zal komen.
 2. Probeer allerlei recepten uit kookboeken of kook blogs. Het is een leuk idee om je favoriete recepten bij te houden en hier een (e-)boek van samen te stellen. Voor de commerciële tijgers onder ons is het een leuk idee, om deze met een pakkende titel te publiceren op Amazon.
 3. Schrijf guest blogs. Vind je het leuk om te schrijven en vind je het leuk om deze met anderen te delen? Dan is dit een leuke optie om te doen in de vakantie. Bovendien vinden wij het leuk om ideeën en ervaringen van anderen op onze website te publiceren. Je kan hiervoor altijd contact met ons opnemen.
 4. Maak een Pinterest account aan. Dit is een leuke manier om je hobbies en je interesses bij te houden en eventueel met anderen te delen. Het ‘pinnen’ van plaatjes geeft vaak een hele hoop inspiratie.
 5. Zoek de freebies op. Tijdens de zomermaanden worden er verspreid over het hele land allerlei evenementen georganiseerd. Open je browser en Google eens naar ‘gratis evenementen’, je zal ongetwijfeld diverse optredens, buiten bioscoopavonden e.d. vinden.
 6. Stel een fotoboek samen. Met een mobieltje bij de hand maken we allemaal enorm veel foto’s, maar wat doe jij er vervolgens mee? Aangezien je in de vakantie veel tijd over hebt, is dit het moment om al je foto’s uit te zoeken. Wis de mislukte en gebruik de leukste voor een fotoboek of fotopresentatie.
 7. Begin een eigen blog. Maak een account aan bij WordPress en begin met schrijven. De kans dat je er rijk mee wordt is vrij klein, er zijn tenslotte al zoooveel bloggers. Maar leuk is het wel!
 8. Festival bezoeken. In de zomermaanden worden er tientallen en misschien wel honderden festivals georganiseerd. Vaak kosten deze een vermogen, maar er zijn ook gratis kleinschalige festivals te vinden in de zomer.
 9. Gewoon lekker loungen in het park. Trommel je vrienden op en spreek af in het park. Maak het compleet met een Amerikaanse bbq of picknick (iedereen brengt zelf iets mee).
 10. Pas eens op je neefje of nichtje. Vaak lukt dit niet vanwege de vele verplichtingen, maar nu heb je de kans. Succes gegarandeerd ;)

 

Tip: DIY Barbecue

Dit is ontzettend leuke en originele manier om te barbecuen. Lijkt het je leuk om dit uitje te doen? Lees hierover dan verder …
Do It Yourself BBQ Op Het Strand

 1. Lekker bakken op het strand. Wie kent het niet, heerlijk zonnebaden en naar mensen kijken.
 2. Werk aan je beach body. Voor je het strand op gaat is het misschien een idee om aan je lichaam te werken.
 3. Doe iets voor je medemens. Kijk eens of je vrijwilligerswerk kan doen. Je kan je hiervoor aanmelden op een website, maar het kan natuurlijk ook veel eenvoudiger. Boodschappen voor je buurman of een rondje lopen met een eenzaam persoon in een verzorgingstehuis. Het is vaak een kleine moeite en het wordt erg op prijs gesteld!
 4. Bekijk alle vlogs van je favoriete Youtube kanaal. Dit zijn de momenten om ongegeneerd je gang te gaan.
 5. Begin je eigen vlog. Vind je het leuk om bepaalde aspecten van je leven te delen, dan is dit een leuke uitlaatklep.
 6. Maak een jam van bramen. In de zomer, zijn deze vruchten in overvloed te vinden in de vrije natuur. Neem een mandje mee en maak je eigen biologische bramen jam.
 7. Pimp je oude kleding. Doe je kast eens open en je zal verrast zijn hoeveel kleding je eigenlijk niet meer gebruikt. Zoek ze op en geef ze een nieuw leven. Op de vele blogs en vlogs is goed te vinden hoe je van je oude kleding weer hippe en nieuwe items kan maken. Doe je er niks mee? Laat ze dan achter in een kledingbak, anderen kunnen je oude kleren soms nog heel goed gebruiken.
 8. Doe een stedentrip. Doe eens gek en bezoek eens een stad of dorp dat je nog niet eerder bezocht hebt. Een nieuwe omgeving is altijd leuk en het voelt een beetje alsof je op vakantie bent.
 9. Maak je eigen ‘water’ijsjes. Zorg voor je eigen verkoeling. Pak je lievelingsvrucht uit de koelkast en doe deze, met een klein beetje water, in de blender. Pureer deze fijn en voeg eventueel wat suiker of honing naar smaak toe. Zodra dit een puree is schenk je ze over in een klein (plastic) bekertje met een stokje erin en stop ze in de vriezer. Zodra ze bevroren zijn heb je een heerlijk vers en verantwoord ijsje.
  Een leuk alternatief… Gebruik wat alcohol in plaats van water en je hebt feestelijk ijsje. Doe dit natuurlijk wel met mate!

 

Tip: Longboarden Op De Boulevard

Deze activiteit doe je voor minder dan 10 euro en je bent lekker buiten. Lijkt het je leuk om dit uitje te doen? Lees hierover dan verder …
Longboarden op de boulevard

 1. Houd een Netflix marathon. Met zoveel aanbod is onmogelijk om al je series te bekijken. Maar op dit soort momenten kan je ongestoord de onbekeken afleveringen van je favoriete serie bekijken.
 2. Geef je kamer een nieuwe look. Al gehoord van de nieuwe DIY trend?! Dit is het moment om je eerste DIY project te starten. Geef jouw oude ellende een nieuw uiterlijk of doe inspiratie op!
 3. Ga erop uit met  je camera.  Wist jij dat fotograferen de meest uitgeoefende ‘hobby’ was van dit moment? Oke, een goede camera is natuurlijk een pré maar ALS je die hebt dan zit je helemaal gebakken (ha!) in je vakantie.
 4. Bekijk zonsondergang. Een beetje romanticus heeft dit vast en zeker al op zijn zomer buckit list staan maar vast niet iedereen. Heb jij wel eens gezien of ‘gevoeld’ hoe mooi een zonsondergang eigenlijk kan zijn?
 5. Doe een bordspelletje. Regenachtige dagen kennen wij allemaal hier in Nederland. Voor de buis hangen gaat natuurlijk ook een keer vervelen. Beetje ouderwets maar hey! WTF! gewoon doen! monopoly of ouderwets ganzenbord, moet kunnen op een dag.
 6. Maak een boswandeling. Hangt natuurlijk een beetje van het seizoen af, wat je kan vinden in de natuur maar er blijken honderden eetbare producten voor het oprapen te zitten. En waar kan je die nou beter vinden dan in de bossen van ons kikkerlandje?
 7. Creëer je eigen open air cinema. We worden doodgegooid met festivals, zeker in de zomerperiode maar wat nou al jij je eigen festival creëert? Het enige wat je nodig hebt is een tuin, een speaker setje,, een wit laken en een beamer (of een grote flatscreen)!

 

Ik hoop dat je voldoende inspiratie hebt om leuke dingen te doen deze vakantie. Veel plezier!

Written by Allen